Om Elsie

Elsie Vävar

Vävar

Målningar

Måleri

Utställningar

Offentlig representation

Hem

Elsie Carlerud Franzén Affischer

Affischer

Utställningar Offentlig representation

Barn

Små barn som inte lärt sig tala tänker inte ”i ord” så som man gör senare i livet. Omvärlden är ljus, form och färg – bilder – som man först inte förstår. Det krävs en viss erfarenhet för att tolka det man ser och sätta in det i ett sammanhang. Många av oss har bilder från tidig barndom som plötsligt, långt senare, får sin förklaring. Uttrycket ”en bild kan säga mer än tusen ord” har säkert sin grund i just detta, att bildsinnet utvecklas tidigare än talet och att det är inte bundet av lagar och logik på samma sätt som det grammatiskt korrekta språket.

Tim1

Inga fingrar i maten

  Att måla och rita med barn är jätteroligt om man kan lägga vuxenambitionen att bilder ska föreställa något åt sidan. Här skapar femåriga Moa och tvååriga Max med täckfärger medan mormor (med förklädet) står för materialet.


Här nedan berättas sagan ”Inga fingrar i maten – en berättelse för de minsta” som handlar om Tim 3 år. Sagan är skriven av Tims mamma, författaren Mia Stenudd och illustrerad av Elsie med 18 bilder. Tims glädje att skapa bild och färgsensationer med hjälp av potatismos, mjölk och ketchup torde tala för sig själv…

E-post till Elsie

RoslagsWestern

Roslagsmålarna

Ljusterö Hembygdsförening

Ljusterö Konstförening